The girl on the train

29 november 2015

The girl on the train van Paula Hawkins

The_Girl_on_the_Train_UK

Rachel pakt elke ochtend om dezelfde tijd dezelfde trein. Ze weet dat het elke keer wacht op hetzelfde signaal, kijkend over een rij achtertuinen. Ze krijgt het gevoel dat ze de mensen kent die in de huizen wonen waar ze altijd langs komt met de trein. ‘Jess en Jason’, noemt ze ze. Hun leven , zoals Rachel het ziet, is perfect. Kon Rachel maar zo gelukkig zijn. En dan ziet ze iets schokkend. Het is maar een minuut totdat de trein verder rijdt, maar het is genoeg. Nu is alles veranderd. Nu heeft Rachel een kans om een deel te zijn van de levens van de mensen die ze van een afstandje bekeek. Nu zullen ze zien dat ze veel meer is dan alleen het meisje in de trein.

Er was laatst bij bol.com weer een 2+1 gratis actie op Engelse boeken. Toen bestelde ik Where she went, All the Bright places en The girl on the train. Ik ben totaal niet van de Thrillers. Ik heb alleen gone girl gelezen, die vond ik wel heel erg gaaf! Dit boek is net al Gone Girl is erg gehyped, waardoor ik er toch wel benieuwd naar was. Alsnog waren mijn verwachtingen laag, omdat ik nooit thrillers lees. Ik vond de manier van schrijven sowieso niet zo fijn gelijk al. Je ziet dan de datum staan en dan ’s ochtends of ’s avonds, ik vond dat niet zo fijn. Het leek een beetje op een dagboek vorm, maar niet echt. Ik begrijp niet helemaal waarom ze dat zo gedaan heeft, behalve om goed weer te geven wanneer wat gebeurd dan. Ik vond het wel leuk dat je van 3 verschillende vrouwen het verhaal hoort. Normaal vind ik dat verwarrend, maar in dit boek had ik daar niet zo’n last van. Het hoofdpersonage Rachel vond ik best interessant en ook de andere karakter vond ik goed weergegeven. Het verhaal op zich vond ik dan echt niets. Echt een standaard verhaal, een vrouw wordt vermist en wie ziet er nou achter. Ik vond het boek heel erg saai en elk hoofdstuk was zowat het zelfde. Echt een mega tegenvaller!

Review van Naomi  info engelse versie Duitse  en Nederlandse.
Ook te koop op Bookdepository.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *