Carry on

13 december 2015

Carry on van Rainbow Rowell

1

‘Simon Snow is de slechts gekozen uitverkorene ooit’. Dat is wat zijn kamergenoot ,Baz, zegt. En Baz is misschien slecht en een vampier en een complete rat, maar hij heeft waarschijnlijk gelijk.

De helft van de tijd kan Simon zijn toverstaf niet eens laten werken en de andere helft van de tijd zet hij iets in vuur. Zijn mentor vermijdt hem, zijn vriendin heeft het uitgemaakt en er een loopt een monster rond met het gezicht van Simon die de magie opeet. Baz zou er een goede dag van hebben, als hij er was geweest. Het is hun laatste jaar op Watford en Simon zijn irritante aardsvijand komt niet opdagen.

Ik was zo enthousiast voor dit boek! Zowat elke booktuber praatte erover en iedereen die Fangirl heeft gelezen kon ook niet wachten op dit boek. Het begin van het boek gaat vooral over dat Simon op zoek is naar Baz en dat was wel een klein beetje saai, maar dat heb ik vaker met Rainbow Rowell haar boeken en door haar schrijfstijl blijf je door lezen. Daarna wordt het echt spannend en vooral het middenstuk van het verhaal was echt heel erg goed. Baz was echt mijn favoriete personage in het boek. Ook vond ik Penny en Simon wel leuk. Agatha snapte ik vaak totaal niet. Ze gaat liever haar eigen gang en wilt eigenlijk het liefst ’vluchten’ van de magische wereld (totaal onbegrijpelijk natuurlijk). Ik vond sowieso de personages in dit boek niet zo heel erg sterk allemaal en dat heb ik ook wel vaker in Rainbow Rowell boeken.

Op het begin was ik heel erg bang dat dit boek veel te veel op Harry Potter zou lijken en in grote lijnen lijkt dit verhaal veel op Harry Potter, maar de details zijn toch heel anders. Het verhaal is veel minder gedetailleerd dan Harry Potter. Het is dan ook niet het meest briljante verhaal ooit dat je gaat lezen. De spreuken zijn bijvoorbeeld ‘Come out come out wherever you are‘. Echt heel simpel dus en dat vond ik wel heel erg jammer. Het einde vond ik erg teleurstellend. Er was totaal geen spanning voor mij en dat vond ik heel erg jammer. Ik vond het zeker wel een van de leukste boeken die ik dit jaar gelezen heb, maar door alle hype verwachtte ik er te veel van.

Review by Naomi
Te koop op Bookdepository.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *