Discover the secrets of the universe

13 december 2015

Aristotle and Dante discover the secrets of the universe – Benjamin Alire Sáenz

Discover the secrets of the universe. Dante kan zwemmen. Ari kan niet zwemmen. Dante is articulerend en zelfverzekerd. Ari heeft moeite met woorden en twijfelt vaak aan zichzelf. Dante verliest zichzelf in gedichten en kunst. Ari raakt verloren in de gedachten over zijn oudere broer die in de gevangenis zit. Dante heeft een lichte huidskleur. Ari zijn huidskleur is een stuk donkerder. Het lijkt erop dat een jongen als Dante, met zijn open en unieke kijk op het leven, de laatste persoon zou zijn die de muren die Ari om zichzelf heeft gebouwd te breken.

Maar tegen alle verwachtingen in, wanneer Ari en Dante elkaar ontmoeten, ontwikkelen ze een speciale band die hen de meest belangrijke waarheden van hun leven zal leren en hun zal helpen bij het bepalen van de mensen die ze willen zijn. Maar er zijn grote obstakels op hun weg en alleen door het geloven in elkaar en de kracht van hun vriendschap kunnen Ari en Dante er sterker uit komen dan ooit. Discover the secrets of the universe.

Dit boek stond echt al meer dan een jaar op mijn to read lijstje. Ik wist eigenlijk nooit echt waar het precies over ging, maar heel veel mensen waren er enthousiast over en het boek heeft ook meerdere prijzen gewonnen. Als je de achterkant van het boek leest weet je eigenlijk ook nog niet precies waar het boek over gaat. Dat vind ik juist fijn. Ook vind ik de kaft van dit boek super mooi. Het verhaal is heel erg vlot geschreven. De hoofstukken zijn ook nooit echt lang en soms zelfs maar 1 tot 3 bladzijdes. Een van de mooiste dingen aan dit boek vind ik hoe goed je iedereen kent in het boek.  De ouders van Ari en Dante zijn super goed beschreven en je leert ze echt kennen en ze hebben allemaal een bijzonder verhaal en een bijzonder karakter.

Mooie schrijfstijl vlot en diepgang.

Nadat ik dit boek heb gelezen vind ik Ari trouwens echt een super mooie naam, het klinkt zo leuk! De band die Ari en Dante hebben is ook zo mooi en wordt ook mooi weergegeven. Ik had toch wel op het begin door waar het verhaal een beetje naar toe zou gaan, maar ik had niet verwacht dat het zo zou gaan. Het is zeker niet het meest spannende boek ooit, maar er gebeuren toch wel een paar heftige dingen! Ik vind het echt een super mooi boek en dit was ook het tweede boek waarbij ik moest huilen en dit boek staat toch echt boven All the Bright places.

Ik ging later de schrijver opzoeken en toen kwam ik erachter dat Benjamin een dichter is! Daarom is dit boek natuurlijk zo mooi geschreven. Het boek is trouwens niet moeilijk om te lezen. Ik ben er dit jaar wel echt achter gekomen dat ik van boeken houd met diepgang en dat zijn toch wel vaak de wat zieligere boeken. Dit boek moet je echt lezen! Super mooie schrijfstijl, leest heel vlot en het is echt een mooi verhaal met diepgang.

Review Naomi
Te koop op Bookdepository.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *